Asbest Analyse
 

Stella Lab is een onafhankelijk, geaccrediteerd asbest­laboratorium gevestigd in Woerden. Onze ervaren asbestspecialisten analyseren met state-of-the-art apparatuur alle soorten asbestmonsters — lucht, stof, en vaste materialen.

Stella Lab heeft als doelstelling om wereldwijd de beste te zijn in asbestanalyses. We weten wat de markt vraagt: de meest accurate analyses binnen de kortste levertijden, tegen een uiterst scherpe prijs. Hier hebben wij ons eigen werkproces op ingesteld. Alle deelprocessen zijn gestroomlijnd en zo ver mogelijk geautomatiseerd. Dit heeft geleid tot een uitgekiende Digitale Workflow die uniek is in de branche.

Contact

088 788 1788
info@stellalab.nl
Neem contact op

Leidsestraatweg 235B
3443 BT Woerden
Route

Snel

Onze eigen koeriersdienst haalt ’s avonds uw asbestmonsters op. De analyses worden ’s ochtends vroeg uitgevoerd, zodat de meeste PLM-analyses diezelfde ochtend al gerapporteerd worden. Als u de resultaten voor 09.00 uur in de ochtend wenst, leveren wij de resultaten voor 09.00 uur in de ochtend bij u aan. Dat kan, omdat wij 24/7 kunnen werken.

De rapportage gaat digitaal, zodat u snel over de analysegegevens beschikt. U ontvangt de uitslagen via email, via een XML / REST API protocol naar uw eigen systeem, maar we houden ook een handig overzicht bij in uw online omgeving.

 

Makkelijk

Stella Lab ziet het als haar taak om u te ondersteunen met meer dan snelle en accurate analyses. Zo kunt u bij ons ook veelgevraagde producten bestellen voor het uitvoeren van inventarisaties: van kleeftape, afzetlint en overalls tot halfmaskers, asbeststofzuigers en meer. U mag onze luchtpompen kosteloos lenen, en wij stellen onze Deco Units ter beschikking voor uw onderzoek in een besmette omgeving.

Het grootste voordeel voor onze klanten is echter de directe ondersteuning van het primaire proces: inventariseren met behulp van de Stella Analyse app. Hiermee scant u de barcode op het monsterzakje, voegt het toe aan uw project, en zorgt u dat wij in de startblokken staan om uw monsters op te halen en te analyseren.

 

Zeker

De asbestmonsters worden geanalyseerd door ervaren analisten, geheel conform de daarvoor geldende normen. Zij gebruiken daarbij state-of-the-art apparatuur. Om vergissingen uit te sluiten, worden alle optische monsters twee keer geanalyseerd, beide keren door een andere analist. De gehele analyseflow, van inname tot 2e analyse,  is altijd tot op de seconde herleidbaar middels het track en trace systeem.

Wij doen altijd een dubbele analyse, zodat u zeker bent van de juiste uitkomst.

 

NEN2991-onderzoek

Een NEN2991-onderzoek brengt het asbest-blootstellingsrisico in kaart. Wij doen het NEN2991-onderzoek voor u, geheel of in delen:

 • bepaling monstername strategie conform NEN2991;
 • uitvoering onderzoek met luchtpompen en kleefmonsters onder asbestcondities met eigen Deco Unit;
 • analyses lucht- en kleefmonsters conform NEN2991 met behulp van Elektronen Microscopie en
 • rapportage.

De NEN2991-onderzoeken kunnen meestal binnen 24 uur uitgevoerd worden.

 

Besmettingsonderzoek

Asbest is niet altijd met het blote oog waarneembaar. Mocht er een asbestbesmetting verwacht worden, door bijvoorbeeld beschadigde asbesthoudende materialen, dan kan een besmettingsonderzoek het SC540-rapport compleet maken.

Wij kunnen asbestbesmettingsonderzoek voor u uitvoeren:

 • monstername strategie bepalen;
 • monstername met kleefmonsters en/of luchtmonsters onder asbestcondities;
 • ter beschikking stellen van een Deco Unit;
 • analyses van de monsters met PLM- of SEM-analysetechniek en
 • opstellen van een rapportage.
 

Asbest in huis

 1. Buitendak
 2. Binnendak: Dakbeschot
 3. Gevelkachel en doorvoer
 4. Ventilatiekanalen
 5. Koortje kacheldeur
 6. Schoorsteenmantel
 7. Rookgaskanaal
 8. Plaat onder ketel of CV
 1. Oude ketels, let op pakkingen in de brander en deurtje
 2. Dakdoorvoer: Hitteschild en of zachtboard
 3. Dakoverstek: de plaat tussen gevel en goot
 4. Hemelwaterafvoer
 5. Dakgoten
 1. Stopverf en welkit bij raamwerk
 2. Gevelplaten
 3. Vloerbedekking & lijm
 4. Rioolwaterafvoer
 5. Plantenbakken
 6. Golfplaten in de tuin.

NB — Deze voorbeelden dienen ter illustratie. Asbest kan overal in het pand voorkomen.

Producten

Kleeftape, 100 stuks gratis voor klanten
Scott Vision2 Proflow
Afzetlint, 650 meter

Cursussen

Laboratorium introductie

In een dagdeel leer je het analyseproces binnen het laboratorium kennen. Hoe gaat het in zijn werk, welke veiligheidsmaatregelen nemen …
Aanmelden

Tips bij monsters nemen

Hoe kan je het beste monsters nemen? Voor uw eigen veiligheid, maar ook voor het meest betrouwbare resultaat tijdens de analyse. Meld …
Aanmelden